sohbet
    icon Anasayfa icon Oper Alım icon Gizlilik Sözleşmesi icon Hakkımızda icon İletişim
25+
Sohbet
12+
Geveze
10+
Oyun Odası
8+
Felsefe

 
çanakkale orman yangını
çanakkale orman yangını

Çanakkale’de iki farklı noktada orman yangını

Çanakkale’de 17 saattir süren orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılırken Ayvacık ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çanakkale‘de rüzgarın etkisiyle yayılan çanakkele orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kızılkeçili köyü yakınlarında dün saat 16.31’de başlayan yangına 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahale ediliyor.

çanakkale orman yangını Ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çaba sarf ediyor.

Vali İlhami Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar nedeniyle yangının hız kazandığını, mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Kemel köyünün daha önce önlem olarak boşaltıldığını aktaran Aktaş, “Yangın bölgesindeki köylerde teyakkuzdayız. Gerek duyulursa onları da boşaltabiliriz. Boşalttığımız birkaç hane var tedbiren. Diğerlerinde de çalışıyoruz.” dedi.

Dün rüzgarın etkisiyle yayılan alevler nedeniyle 211 nüfuslu Kemel köyü tedbir amaçlı olarak boşaltılmış, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de bölgeye gelerek Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunmuştu.

Ayvacık ilçesinde orman yangını

İlçeye bağlı Tabaklar Köyü’ndeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine orman bölge müdürlüğüne bağlı 3 arazöz ve 28 personel görevlendirildi.

Ekipler yangına 2 uçak ve 2 helikopterle havadan da müdahale ediyor.

Ilgardere mevkiinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Bunun üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye ekipler yönlendirildi.

Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

“Yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef hızla büyüyor”

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile incelemelerde bulunarak, söndürme çalışmasına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Vali Aktaş, gazetecilere, Orman Bölge Müdürlüğünün personeli, iş makineleri ve arazözleriyle, tüm imkanlarıyla sahada olduğunu, çevreden takviye ekiplerin geldiğini söyledi.

Boşaltılan tek köyün bulunduğu belirten Aktaş, “Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Jandarmamız da bölgede, çevrede güvenlik önlemi alıyor. İnşallah kısa sürede durdurmayı başarırız.” dedi.

Mücadele devam ederken başlayan sağanak, yangının ilerleyişini durdurdu ve söndürme çalışmalarını kolaylaştırdı.

Ekiplerin yoğun müdahalesi ve akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ile birlikte yangın kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Çanakkale’deki orman yangını kontrol altına alındı, yaklaşık 4 bin 80 hektar alan zarar gördü

Çanakkale'deki yangın

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 22 Ağustos’ta Çanakkale’de başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangında 4 bin 80 hektarlık alanın etkilendiğini, yedi evin ve 29 ahırın da hasar gördüğünü söyleyen Bakan Yumaklı, “Eskişehir Seyitgazi ilçesi’ndeki yangın da kontrol altında alındı. An itibariyle ülkemizde herhangi bir yangın söz konusu değil” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da güvenlik amacıyla ulaşıma kapatılan Çanakkale-Çan Yolu’nun tekrar açıldığını duyurdu.

Salı günü saat 12.30 sıralarında Kayadere köyü civarında çıkan orman yangını rüzgarın etkisi ile büyümüş ve üç gün boyunca yoğun bir biçimde müdahale edilmişti.

Makaleyi Paylas:

Facebook X / Twitter WhatsApp Telegram LinkedIn
Yazan: KaLpSizZz
24 Tarih: 17 Temmuz 2023
Görüntülenme: 18 kez
Etiketler ; çanakkale , çanakkale orman yangını , orman yangını , yangın
Etiketler ; çanakkale , çanakkale orman yangını , orman yangını , yangın

Yorumlar

2 yorum bulunmaktadır. “çanakkale orman yangını”

  1. Mustafa

    19 Haziran 2025 saat 17:58

    Manisa merkezden ben Mustafa. Merhaba paylaşımın inanki dikkatimi çekti, teşekkürler 19-06-2025 14:58:02

    Cevapla

  2. Dost45m

    29 Haziran 2025 saat 16:58

    Rize merkezden ben Dost45m. Merhabalar siten vallaha billaha iyi, face de paylaştım 29-06-2025 13:58:32

    Cevapla

   
   

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Cevap bırakın
Gerekli alanlar işaretlenmiştir. *
   

  
  
🎵 Görüntülü Sohbet
kullanıcı adı
varsa şifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
Mobil Sesli Sohbet Zsohbet Girişi İstek ve Öneriler Canlı İstek İste
  

🔥 Popüler Yazılar

Manisa Sohbet Odaları

266 yorum

Devamını oku
Kolay Kullanım Menülü Badnick Koruması

100 yorum

Devamını oku
özlem sohbet

25 yorum

Devamını oku
Sevgim Sohbet

25 yorum

Devamını oku
mynet sohbet

15 yorum

Devamını oku
Almanya Sohbet Odaları

11 yorum

Devamını oku
Balım Sohbet odaları

7 yorum

Devamını oku
Canlı Kamera Sohbeti

6 yorum

Devamını oku
Arnavutluk Sohbet Odası

6 yorum

Devamını oku
Çanakkale Sohbet odaları

6 yorum

Devamını oku
  

Reklamlar

Sesli Sohbet
Görüntülü Sohbet
Canlı Sohbet
Kızlarla Sohbet
Reklamlar
Reklamlar
 
 
Şu anda sitede 6 aktif kullanıcı var.
chat mobil sohbet chat et
güzel söz
Yorumlar
  • Kolay Kullanım Menülü Badnick Koruması için Sedat
  • Kolay Kullanım Menülü Badnick Koruması için Ahmet
Kategoriler
  • Chat
  • Genel
  • haberler
  • Mirc addon
  • Müzikler
  • Sohbet
Sosyal Medya

Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!

facebook twitter instagram youtube rss
sohbet
© Copyright - Ukalasohbet.Com       Tüm hakları saklıdır.
Özel Tasarım Yapımcı By HeartLeSs
       
       
🎵 Yükleniyor...
🎙️ DJ bilgisi alınıyor...
%100